14 Nisan 2015 Salı

İyi Hellim Pişirmenin Sırrı..

Isıyı görünce pişen ama erimeyen tek peynir budur.

Mangal üzerine rahatlıkla atılır ve tele yapismaz..Eski adi HALLUMI bugünkü adıyla HELLİM..

Bir Kıbrıs'li icin onun adı sadece HELLiM'dir ve asla peynir degildir.

Sabah öğlen ve akşam her öğünde yenilir,hem beyaz hem kırmızı ete yakışır hatta bazı Kıbrıslılar tarhana çorbasına bile küp halinde kızartarak atar.

İYİ PİŞİRME SIRRI: En ideali mangal üzerinde pişenidir.Ancak kentli yaşamda en pratik yolu dilimleyip birkaç dakika soğuk sütte bekletilir,böylece alüminyum folyoya sarılır,tost makinesinde 2-3 dakika pişer ve kipkirmizi kızarır..yada aynı sekilde teflon tavada yine soğuk sütte bekletilerek bu kez alüminyumsuz kizartılır ve asla yağ eklenmez.Bir de Kıbrıslı tavsiyesi:Soğuk bira HELLİM'in en iyi arkadaşıdır:)
İris CINGI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder